Båttillbehör

Sök på ditt båtmärke eller din båtmodell så hittar du enkelt passande täckställning, presenning och båtbockar.

Ankarstropp till presenning – styckvis

10kr

Säljs per styck

  • Vikt: 0,01 kg
  • Längd: 0,30 m

Beskrivning

Elastisk ankarstropp som ökar livslängden på presenningen. Rejält.

Ett, anser vi, nödvändigt tillbehör till alla polyetenpresenningar på marknaden om man vill att de ska hålla i många år.

Fästs i öljetter eller öljettanvisningar och placeras på cirka 50-70 cm avstånd från varandra på presenningens långsida.

Längd: 30 cm. Färg: vit.

Surra fast presenningen på rätt sätt så håller den längre
I ankarstroppen binder man fast linan. Förankrar man linan direkt i presenningen kommer den inom en kort tid att äta sig igenom duken alternativt trasa sönder öljetterna på grund av vindryck. Ankarstroppen fungerar även som ryckdämpare då en lättare presenning alltid rör sig något när det blåser. Det blir dessutom betydligt enklare att surra fast presenningen om man använder sig av en elastisk stropp.

Det är viktigt att man drar linorna under båten och fixerar dem så att presenningen inte kan röra sig. Hänger man bara dunkar rakt ner i linorna kommer presenningen att börja vandra och flaxa med nötningshål och slagrevor som följd. Dunkarna kan dessutom komma i svängning och skada skrov och stöttning.

Har du frågor? Hör av dig till oss!

Ring oss gärna på telefon 08-80 29 80 eller maila oss på info@press-son.se. Du kan också kontakta oss via formuläret som dyker upp om du klickar på ”Kontakta oss”-knappen.