Vi tillverkar din idé!

Har du en idé som du vill förverkliga? Vi tar fram speciallösningar i vår verkstad i Bromma. Kontakta oss idag så hjälper vi dig!

Kontakta oss

85 års erfarenhet av verkstadsproduktion varav nästan 60 år med specialinriktning på båtuppläggningsutrustning. Slå det den som kan!

På så lång tid lär man sig en hel del om hur produkterna skall utformas för att bli hållbara och välfungerande. Man lär sig också en hel del om hur båtar hanteras på land och om olika båtars egenheter när det gäller vinteruppställning.

Din närmaste mekaniska verkstad

Press & Son grundades 1939 och har haft sitt nuvarande namn sedan januari 1955 då Gunnar Press övertog verksamheten. Då låg verkstaden på en liten innergård på Banérgatan i Stockholm men flyttade i slutet av sextiotalet ut till Bromma. Här ligger företaget fortfarande kvar och även verkstaden där vi tillverkar våra egna rörfästen, rörställningar, båtbockar, båtvaggor och avgreningsklämmor. En del tycker att vi är egensinniga som inte flyttar tillverkningen utomlands. Men sådana är vi. Vi vill ha full kontroll över vår produktion. Vi vill kunna ändra, detaljförbättra och utveckla våra konstruktioner. Om det behövs. Utan att vara beroende av andra. Funktion, flexibilitet och kvalité ser vi som det viktigaste.

I vår verkstad hjälper vi både privatpersoner och företag med svetsning, svarvning, excenterpressning, stansning, borrning och rörbockningar. Kort sagt det mesta som en mekanisk verkstad gör.

Då en föregångare. Nu ett välkänt begrepp

I närmare 50 år har vi tillverkat och sålt vintertäckningar till båtar, täckställningar, båtvaggor och båtbockar. Under andra hälften av 1960-talet kom Gunnar Press på den genialiska idén att man skulle kunna använda rörställningar av stål eller aluminium till båttäckningar. Kvällar och helger åkte han ut till båtklubbar. Med sig hade han rör och rörfästen och visade båtägarna hur de skulle kunna täcka sina båtar på ett enklare och hållbarare sätt om de istället för trä, använde rörställningar. Få var de som trodde på hans idéer. Då.

Idag är uttrycken A-ställning och Däckställning som Gunnar Press hittade på för nästan ett halvt sekel sedan välkända begrepp inom båtvärlden.

Enstaka produkt till privatperson eller serietillverkning till företag

Vi erbjuder helt kundanpassade lösningar, från tillverkning av enstaka produkter eller framtagning av prototyper till legotillverkning och serietillverkning i såväl mindre serier som mer storskalig produktion.

Press & Son har lång erfarenhet av excenterpressning och vår maskinpark rymmer åtta pressar från 12 ton till 100 ton. Excenterpressar har ett brett användningsområde och är oslagbara när det gäller tillverkning då flera moment såsom bockning, stansning och pressning kan utföras snabbt och effektivt.

Vi kan även hjälpa till med ytbehandling såsom galvanisering, elförzinkning eller pulverlackering av de färdiga produkterna.

Lika enkelt som genialt. Ingenting är omöjligt med rör och rörfästen

Rör och rörfästen går att använda till allt! Otaliga är de rörkonstruktioner som vi har varit med om att ta fram under årens lopp. Allt från enklare klädställningar till större restaurang och butiksinredningar. Vår styrka ligger i att vi tillverkar allting själva, är flexibla och kan erbjuda skräddarsydda lösningar med korta leveranstider. Vi hjälper både privatpersoner, företag och inredningsarkitekter från idé till färdig konstruktion.

Produkter som håller. Länge

Vi prutar inte på kvalitén i våra materialval. Våra produkter är tillverkade för att ha en lång livslängd. På båtsidan går produkterna många gånger i arv eller följer med båten vid en försäljning. Många är de kunder som har båtställningar inköpta redan på 1970-talet, som kommer in och kompletterar ställningarna eller bygger om dem efter nuvarande behov.

Ändra konstruktionen? Då hjälper vi till!

En god kundservice ser vi som något mycket viktigt. I det begreppet innefattar vi en bra lagerhållning året om. Förmåga att kunna förse våra kunder med kompletteringar och reservdelar många år efter det ursprungliga inköpet. Att hålla utlovade leveranstider och, inte minst, att kunna stå till tjänst med råd och anvisningar. Vi tycker att service är en naturlig del i kontakten med våra kunder.

Har du frågor? Hör av dig till oss!

Ring oss gärna på telefon 08-80 29 80 eller maila oss på info@press-son.se. Du kan också kontakta oss via formuläret som dyker upp om du klickar på ”Kontakta oss”-knappen.